گروه طراحی داخلی فراایده

دکوراسیون اداری

اطلاعات تماس

طراحی دکوراسیون پلان باز

طراحی دکوراسیون پلان باز و مقایسه با طراحی دکوراسیون بسته (پارتیشن‌بندی شده)

 

طراحی دکوراسیون پلان باز و انعطاف‌پذیری آن را ترجیح می‌دهید یا یک فضای پارتیشن‌بندی شده با حریم خصوصی؟ فضاهای اداری از مهم‌ترین و اصلی‌ترین فضاهایی هستند که افراد در طول روز با آن سروکار دارند. افراد شاغل حدود یک‌سوم یا زمان بیشتری از روز خود را در این فضاها سپری می‌کنند. به همین دلیل طراحی دکوراسیون داخلی صحیح این‌گونه فضاها بسیار مهم است. تعداد کارمندان، نقش آن‌ها، نوع مشتریان و متراژ دفتر در برآورده شدن نیازهای دکوراسیون اداری بسیار مؤثر هستند. با این تفاسیر لازم است طراحی داخلی دفتر کار به‌گونه‌ای باشد که پاسخگوی نیازهای شرکت و نیازهای کارمندان به‌صورت هم‌زمان باشد. زمانی که از پلان‌های مختلف اداری صحبت می‌کنیم، تشخیص اینکه کدام سبک برای دفتر شما مناسب‌تر است، دشوار به نظر می‌رسد. مجموعه طراحی داخلی فرا ایده  به مقایسه فضای کار پلان باز و بسته می‌پردازد.

اهمیت طراحی داخلی اداری

در جامعه امروزی افراد، زمان زیادی از عمر خود را در محیط کاری سپری می‌کنند. فضاهای اداری، خانه دوم برای افراد محسوب می‌شوند. به‌گونه‌ای که طراحی این فضاها به‌اندازه طراحی فضاهای مسکونی مورد اهمیت قرار می‌گیرند. در دنیای پرچالش و پر رقابت امروز، طراحی دکوراسیون داخلی مناسب ادارات به یک مزیت رقابتی تبدیل شده است. محققان به این امر اذعان می‌کنند که بین طراحی داخلی ساختمان‌ها (اداری و مسکونی) و رفتار انسان رابطه مستقیم یا علت و معلولی وجود دارد. به همین دلیل اهمیت انتخاب درست طراحی داخلی اداری مانند طراحی دکوراسیون پلان باز یا بسته نمود پیدا می‌کند.

طراحی دکوراسیون پلان باز چیست؟

دفاتر اداری پلان باز

طراحی دکوراسیون پلان باز نوعی طراحی طبقاتی بوده که در آن همه کارکنان یک سازمان در یک فضای باز در یک طبقه به انجام کارهای خود می‌پردازند. در دهه ۱۹۳۰ بود که کسب‌وکارهای آلمانی چیدمان اداری باز را به دنیای دکوراسیون اداری معرفی کردند. در آن زمان، هر نوع تفکیکی در دفاتر، نشانه فاشیسم را تلقی می‌کرد. یک معمار مشهور به نام، فرانک لوید رایت، اولین دفتر را به‌صورت پلان باز برای دفتر مرکزی شرکت معروف SC در سال ۱۹۳۹ طراحی کرد.
دفاتر با طراحی باز می‌توانند فضاهای زیادی را در خود جای دهند. فضای باز می‌تواند شامل فضای استراحت، فضا با مبلمان اداری و میز و صندلی‌های قابل‌تنظیم باشد؛ البته بدون اینکه بین آن‌ها دیوار، تقسیم‌بندی فیزیکی یا پارتیشنی وجود داشته باشد. چیدمان باز برای برخی شرکت‌ها، چابکی و انعطاف‌پذیری بیشتری را برای فضا به ارمغان می‌آورد.

آشنایی با مزایای طراحی دکوراسیون پلان باز

هر طراحی دکوراسیون اداری دارای مزیت‌ها و معایبی است. در این بخش با مزایای طراحی دکوراسیون پلان باز آشنا می‌شویم:

اول: روشنایی بیشتر در فضای اداری پلان باز

دفاتری که به‌صورت پلان باز طراحی می‌شوند برای افراد یا کسب‌وکارهایی مناسب است که قصد حداکثر استفاده از نور طبیعی را دارند. این روشنایی مطبوع به دلیل عدم وجود موانعی مانند دیوار یا پارتیشن اداری است. به همین دلیل می‌توان گفت این سبک برای فضاهای کوچک بسیار خوب عمل می‌کند. نورپردازی خوب، فقط برای مبحث زیبایی‌شناختی دفتر کار مهم نیست، بلکه داشتن یک دفتر کار با روشنایی لازم می‌تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد و همچنین رفاه کارکنان داشته باشد. به یاد داشته باشید این نوع طراحی نورپردازی طبیعی برای ساعت روشن روز مناسب است و اگر از طراحی باز استفاده کردید، بهتر است برای زمان‌هایی که هوا تاریک می‌شود نورپردازی مصنوعی مناسب نیز داشته باشید.

دوم: چندمنظوره بودن طراحی دکوراسیون پلان باز

داشتن انعطاف‌پذیری، یکی از مزایای کلیدی انتخاب طراحی دفتر باز است. هیچ مانعی برای محدودکردن شما وجود ندارد. فضای کاری شما به‌راحتی با خواسته‌های چندین موقعیت مطابقت پیدا می‌کند. در طراحی دکوراسیون پلان باز می‌توانید از فضاها استفاده بهینه داشته باشید. می‌توان گفت امکانات و نوع طراحی دفتر پلان باز بی‌پایان و متنوع است. با طراحی اداری پلان باز، می‌توانید از یک فضای ترکیبی مؤثر بهره‌مند شوید که برای برطرف کردن بسیاری از نیازها قابل طراحی است.

سوم: تشویق تعامل بیشتر در طراحی اداری فضای باز

به دلیل ماهیتی که طراحی دکوراسیون پلان باز دارد، تعاملات اجتماعی به‌مراتب بیشتر رخ می‌دهد. تماس بیشتر کارمندان در یک فضای باز اداری اجتناب ناپذیر بوده و تمایل بیشتری برای ایجاد دوستی وجود دارد. از طرف دیگر شرکت در گفتگوی بین بخش‌ها امکان دارد به خلاقیت کاری منجر شود. طراحی فضای اداری باز انتخاب مناسبی برای بالا بردن روحیه کارکنان شما و همچنین احساس اجتماعی داشتن، است. با چنین طراحی دکوراسیونی، شما می‌توانید به تعامل افراد با یکدیگر کمک قابل توجهی کنید.

چهارم: احساس مدرن بودن در دفاتر طرح باز

طراحی اداری با پلان باز، در حال حاضر محبوب بوده و روزبه‌روز به محبوبیت آن به دلیل متولد شدن نیروی کار هیبریدی افزوده می‌شود. اگر شما به دنبال نیروی جوان و کارآمد هستید، ترجیح آن‌ها طراحی دکوراسیون پلان باز است. نیروی جوان امروزی پر جنب‌وجوش بوده و نیازمند رفت‌وآمد و یک مسیر باز هستند.

پنجم: مقرون‌به‌صرفه بودن دفاتر با طراحی پلان باز

طراحی دکوراسیون پلان باز مقرون‌به‌صرفه بوده؛ زیرا به دیوار و پارتیشن نیازی نیست. علاوه بر اینکه هزینه اولیه نمی‌خواهند برای تعمیرات و نگهداری پارتیشن و دیوارها نیازی به هزینه تعمیر و نگهداری ندارید. این نوع طراحی دارای انعطاف‌پذیری کامل برای تغییرات دارد. شما فضاها را بدون هیچ محدودیتی می‌توانید تغییر کاربری دهید و یا حتی پارتیشن‌بندی کنید.

ششم: شفافیت ارتباطات

طراحی دکوراسیون پلان باز در ادارات، شفافیت را تقویت می‌کند. این‌گونه می‌توانید محیط کاری هماهنگ‌تری ایجاد کنید. ارتباطات در همه سطوح به‌آرامی و درعین‌حال به طور پیوسته در جریان خواهد بود.

هفتم: پیوند محکم‌تر اعضای تیم در محیط کاری با طراحی دکوراسیون پلان باز

تعامل بیشتر در طراحی داخلی پلان باز، منجر به پیوند محکم‌تر اعضای تیم می‌شود. شما می‌توانید چالش‌ها را سریع‌تر رفع کنید و این‌گونه هماهنگی تیمی ایجاد می‌شود. نتیجه اینکه پیوند اعضای تیم برای پیشبرد اهداف، عالی و مؤثر خواهد بود.

هشتم: مسئولیت‌پذیری بیشتر

دیده‌شدن در فضا با طراحی دکوراسیون پلان باز موجب ترویج فرهنگ پاسخگویی می‌شود. اگر کارکنان بدانند کارشان برای کل تیم قابل‌مشاهده است، احتمالاً متمرکزتر و سازنده‌تر عمل می‌کنند.

نهم: استفاده از پارتیشن شیشه‌ای

پارتیشن شیشه‌ای در پلان بسته

در طراحی دکوراسیون پلان باز می‌توانید از پارتیشن شیشه‌ای استفاده کنید. استفاده از پارتیشن شیشه‌ای روشی باورنکردنی برای ایجاد تعادل حریم خصوصی و فضای باز بوده که برای کارهای متمرکز گزینه‌ای عالی است.

معایب طراحی دکوراسیون پلان باز

این سبک طراحی دکوراسیون اداری علاوه بر اینکه دارای مزایای زیادی است، دارای معایبی نیز هست که در ادامه این قسمت به آن می‌پردازیم:

اول: سر و صدا و ایجاد حواس‌پرتی

یکی از شایع‌ترین ایراداتی که می‌توان به طراحی دکوراسیون پلان باز گرفت، افزایش سطح سر و صدا بوده که احتمال حواس‌پرتی را بالا می‌برد. از آنجا که همه افراد بدون هیچ محدودیت و مرزبندی فیزیکی در کنار هم کار می‌کنند، صداهای مختلف مانند مکالمات، تماس‌های تلفنی و صداهای دیگر به‌راحتی تمرکز را بر هم می‌زنند. این می‌تواند منجر به کاهش سطح بهره‌وری برای برخی از کارکنان باشد. کارکنانی که یک‌منظوره بوده، بیشتر از این نوع فضا آسیب می‌بینند.

دوم: فقدان حریم خصوصی در طراحی دکوراسیون پلان باز

دفاتری که دارای پلان باز هستند، اغلب فاقد حریم خصوصی برای کارمندان خود هستند. این امر می‌تواند برای کارمندانی که بر روی پروژه‌های محرمانه کار می‌کنند، یا نیازمند به برقراری تماس‌های تلفنی حساس هستند، مشکل‌ساز باشد. فقدان حریم خصوصی برای برخی از کارمندان خوشایند نیست. برخی افراد از اینکه به طور مداوم در معرض دید همگان باشند، احساس ناراحتی می‌کنند و به طور بالقوه بر رضایت شغلی و همچنین عملکرد آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد.

سوم: نگرانی‌های بهداشتی

نزدیکی بیش از حد کارمندان در طراحی دکوراسیون پلان باز ادارات، می‌تواند بیماری‌های واگیردار مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی را تسهیل کند. علاوه بر این، تحریک مداوم به دلیل کمبود فضای شخصی، ممکن است سطح استرس و مشکلات سلامت روان را افزایش دهد.

چهارم: نابرابری تمرکز افراد

دفاتر طرح باز، اغلب به‌عنوان ترویج برابری و فراگیری با شکستن موانع سلسله‌مراتبی ایجاد شده‌اند، اما گاهی اوقات می‌توانند اثر معکوس داشته باشند. برای برخی از کارمندان، ایجاد سر و صدا و نبود حریم خصوصی در این نوع سبک دکوراسیون، چالش‌برانگیز است. می‌توان گفت از نظر اینکه شخصیت افراد با یکدیگر متفاوت بوده، این نوع فضای کاری، برایشان برابری تمرکز ندارد. نتیجه اینکه کارایی برخی افراد در این شرایط پایین می‌آید.

طراحی دکوراسیون پلان بسته چیست؟

طراحی دکوراسیون پلان بسته

این سبک دکوراسیون داخلی اداری شامل بسیاری از مناطق کوچک‌تر می‌شود که فضای کاری مستقل را برای کارمندان به ارمغان می‌آورد. این دفاتر برای فرد یا کارگروه‌ها، بخش خاصی از فضای کسب و کاری ایجاد می‌کند. از ویژگی‌های کلیدی یک دفتر کار به صورت بسته می‌توان به دیوارها و پارتیشن‌هایی اشاره کرد که به اتاقک‌های خصوصی تبدیل شده‌اند. اتاقک‌های اختصاصی دارای میزهای جداگانه با طرح سلولی هستند.

مزایای طراحی دکوراسیون پلان بسته یا پارتیشن‌بندی شده

برای اینکه بدانید چه سبک دکوراسیون اداری انتخاب کنید، بهتر است با مزایای انواع آن نیز آشنا شوید. در قسمت‌های قبلی با مزایا و معایب طراحی دکوراسیون پلان باز آشنا شدید.

اول: ساکت‌تر بودن دفاتر پارتیشن‌بندی شده

حریم خصوصی، آرامش و سکوت از مزایای اصلی دفاتر پارتیشن‌بندی شده هستند. با وجود موانع بیشتری مانند دیوار یا پارتیشن، حرکت ایستگاه‌های کاری کمتر بوده و در نتیجه سر و صدای کمتری نیز ایجاد می‌شود. اگر سر و صدایی نیز ایجاد شود، پارتیشن‌ها یا جداکننده‌ها باعث می‌شوند، سر و صدا کمتر به داخل اتاقک‌ها نفوذ پیدا کند. فضای خصوصی ایجاد شده برای برگزاری جلسات مناسبتی نیز قابل استفاده هستند. این‌گونه می‌توانید در هزینه میزبانی جلسات در جای دیگر صرفه‌جویی کنید و ددر عین حال دارای یک فضای چندمنظوره باشید.

دوم: کاهش حواس‌پرتی

داشتن فضای خصوصی یا جدایی فیزیکی کارکنان می‌تواند منجر به کاهش حواس‌پرتی شود. برخی از افراد به دلیل تک منظوره بودن، بهتر است فرصت کار در فضای خصوصی را داشته باشند. این‌گونه افراد می‌توانند بدون سر و صدای اضافی یا زنگ تلفن به بهره‌وری عملکرد بیشتری برسند.

سوم: پارتیشن‌ها می‌توانند کاراکتر اضافه کنند

پارتیشن‌ها نباید کسل‌کننده باشند. مجموعه طراحی داخلی فراایده از این‌گونه فرصت‌ها برای ایجاد ویژگی‌های منحصر به فرد مانند پارتیشن شیشه‌ای یا فریم لس قابل‌حمل لذت می‌برد. اگر شما از پارتیشن‌های قابل‌حمل در دکوراسیون اداری بسته خود استفاده کنید، می‌توانید در موقعیت‌های مختلف، آن را جابه‌جا کنید.

چهارم: ایجاد حس نظم در دفاتر با طرح بسته

پارتیشن شیشه‌ای

مزیت دیگر پارتیشن‌بندی این است که به‌راحتی می‌توان کارمندان را از طریق بخش یا ارشدیت، سازماندهی کرد. به همین دلیل این مزیت برای شرکت‌های بزرگ بسیار قابل‌اهمیت است. پارتیشن‌بندی چه به‌صورت شیشه‌ای یا فریم لس باشد و چه به صورت‌های دیگر، یک راه عالی برای داشتن یک چیدمان واضح است.

پنجم: بهبود کارایی با وقفه‌های کمتر

در طراحی دکوراسیون پلان باز به دلیل وجود فضای بزرگ و شلوغ، امکان حواس‌پرتی بیشتر بوده، در نتیجه می‌تواند تمرکز کاهش یابد. اگر شما دفاتر خود را به صورت دکوراسیون فضای بسته طراحی کنید، به دلیل وجود فضای خصوصی، حواس‌پرتی کمتر و وقفه‌های کمتری در فضای کاری خود خواهید داشت. در نتیجه تمرکز کاری در محیط کار شما بیشتر می‌شود. نتیجه تمرکز بیشتر نیز بهبود کارایی و افزایش بازده است.

آشنایی با معایب طراحی دکوراسیون پلان بسته

با مطالعه معایب طراحی اداری پلان بسته می‌توانید معایب این سبک را با معایب سبک طراحی دکوراسیون پلان باز مقایسه کنید.

اول: انزوای فضای بسته نسبت به طراحی دکوراسیون پلان باز

فضاهای بسته اداری، محیط را با پارتیشن‌ها و دیوارها به صورت فیزیکی تقسیم‌بندی می‌کنند. این تقسیم‌بندی فیزیکی موجب می‌شود افراد از لحاظ ذهنی نیز تقسیم‌بندی داشته باشند. برخلاف فضای باز، پرورش حس با هم بودن، دشوارتر است. در این‌گونه موارد، پارتیشن‌های شیشه‌ای یا پارتیشن فریم لس، یک گزینه عالی برای حفظ ظاهر طراحی باز است.

دوم: کاهش کلی فضا

برای اینکه شما پارتیشن‌های کافی داشته باشید، ابتدا باید فضای کافی برای انجام این کار داشته باشید. اگر فضای کافی برای چندین پارتیشن‌بندی ندارید، بهتر است مناطق را فدای پارتیشن‌بندی‌های مکرر نکنید.

سوم: امکان محدودیت در دفاتر پارتیشن‌بندی

اگر پارتیشن‌بندی دفتر اداری شما دارای ساختار دائمی مانند دیوار یا پارتیشن‌های ثابت و بدون حرکت باشد، ایجاد تغییرات در آینده بسیار سخت صورت خواهد گرفت. با تقسیم‌کننده‌های دائمی، تنظیم یا حذف موانع دشوار خواهد بود. در نتیجه به‌روزشدن و نیاز به تغییرات یا اتفاق نمی‌افتد و اگر اتفاق بیفتد، به‌سختی و با توقف کاری سازمان رخ خواهد داد.

این نوع فضای کاری، یک فضای کاری محرک برای برخی کسب و کارها محسوب نمی‌شود. به همین دلیل، گاهی محبوس شدن در یک اتاقک، ظلم محسوب می‌شود و محدودیت به همراه خواهد داشت.

چهارم: هزینه‌های اضافی

دفاتر با طراحی دکوراسیون پلان بسته نسبت به دفاتر با طراحی دکوراسیون پلان باز به فضای بیشتری برای هر نفر نیاز دارند. به همین جهت، به وسایل بیشتری برای هر فضا و همچنین وسایل گرمایشی و سرمایشی مجزا برای هر اتاق نیاز است. همین امر موجب هزینه‌های اضافی برای این سبک دکوراسیون به همراه خواهد داشت.

پنجم: فقدان نظارت لازم

شخصی‌سازی فضا در محیط کار می‌تواند نظارت بر آنچه هر فرد انجام می‌دهد را برای سرپرستان دشوار کند. این امر می‌تواند به کارگران کمتر صادق، فرصت‌هایی برای سستی و کم‌کاری بدهد.

سخن پایانی

گاهی‌اوقات تصمیم‌گیری برای انتخاب بین دفاتر با طراحی دکوراسیون پلان باز و بسته، سخت به‌نظر می‌رسد. مجموعه طراحی داخلی Faraideh یک راه‌حل اساسی برای ارائه به کسب‌وکارها دارد. بهتر است از چیدمان اداری ترکیبی استفاده کنید. مجموعه طراحی داخلی Fara ideh معتقد است چابکی زمانی اتفاق می‌افتد که مدیریت با کارمندان خود صحبت کند. مدیریت می‌تواند با روحیات کارمندان خود آشنا شود و نهایتا فضای اداری مناسب را طراحی کند. گزینه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد. شما می‌توانید جنبه‌های طرح‌های دفتر باز و پارتیشن‌بندی‌شده را  با هم ادغام کنید و متناسب با کسب‌وکار، سلیقه و الزامات فضا، سفارشی‌سازی را انجام دهید. منتظر تماس شما برای مشاوره رایگان هستیم. در پایین همین مقاله می‌توانید سؤالات خود را بپرسید، کارشناسان فراایده پاسخگو خواهند بود.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *